­ İNCİR DONDURMASI | Kültür Portalı

İncir Dondurması - Bartın

İncir Dondurması Malzemeleri Nelerdir

  • Yarım kg kuru incir
  • 1 l süt
  • Su 

İncir Dondurması​ Nasıl Yapılır

İncirler küçük küçük doğranıp, yıkanıp bir tencereye alınır. İncirin üstüne çıkacak kadar su koyulur ve pişirilir. İncir ballaşana kadar (suyunu çekene kadar) pişirilir. Pişen incirler tabakların ortasına koyulur. Soğuk süt incirin üstüne geçmeyecek kadar boşaltılır. Tabaktaki incirler ağır ateşte pişirilir. Muhallebi kıvamını alıncaya kadar incirler pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5813    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı