­ MAYANALI (ANASONLU) KAHKE | Kültür Portalı

Mayanalı (Anasonlu) Kahke - Kilis

Malzemeler : 1 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı toz şeker, yeteri kadar kabartma tozu, 2 çorba kaşıpı dövülmüş ananas (mayana), 1 çay kaşığı çörek otu, 1 çay bardağı susam, 1 çay bardağı ılık süt ve alabildiği kadar un.

Yapılışı : Süt ve şeker tencerede karıştırılarak eritilir. Üzerine un, yağ, anason, çörek otu, susam ve kabartma tozu katılarak yoğrulur ve kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamurdan alınan küçük parçalar simit biçiminde yağlanmış tepsiye dizilir ve pembeleşinceye dek pişirilir.

Kaynakça : Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN )

Görüntülenme Sayısı : 1376    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2018 Perşembe