­ KELEDOŞ | Kültür Portalı

Keledoş - Ağrı

Ağrı'nın en meşhur yemeklerinden biri olan Keledoş, döğülmüş buğdayla yapılır. Baharat ağırlıklı ister acılı ister acısız yenilen muhteşem yemek olan keledoş Ağrı halkının vazgeçilmez yemeklerindendir.

Keledoş Malzemeleri Nelerdir?

  • Kavurma eti
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 su bardağı den(Döğme)
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • İki avuç ak pancar
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kurut

Keledoş Nasıl Yapılır? 

Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır. Pişmesine yakın yeşil mercimek konur, hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur. 10-15 dakika kaynatılır. Malzeme iyice pişer, ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan indirilir, üzerine tereyağı konulur bu yağ yemeğin sıcağı ile erir daha sonra servis yapılır.

Kaynak:Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Ağrı Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4451    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Haziran 2020 Pazartesi