­ YUMURTA TATLISI | Kültür Portalı

Yumurta Tatlısı - Yozgat

Yumurta Tatlısı

Yumurta Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

 3 Yumurta

2 Yemek kaşığı yoğurt

1 Paket hamur kabartma tozu

Aldığınca un

 

Şerbeti için:

4 Su bardağı toz şeker

5 Su bardağı şeker

Birkaç damla limon suyu

Yumurta Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

3 yumurta derin bir kasede çırpılır. Daha sonra yoğurt ilave edilir. Ardından iki kaşık un koyulup çırpılır. Bu işlem üç, dört kez tekrarlanır. Kabartma tozu bir miktar unla karılarak karışıma eklenir. Derin bir kızartma tavasında 1,5 kiloya kayın sıvı yağ kızdırılır. Hazırlanan hafif kıvamlı karışım bir tatlı kaşığı yardımıyla kızgın yağın içine lokma lokma bırakılır. Pembeleşince alınır. Tatlı soğukken, ılık şerbet üzerine dökülür. Yarım saat dinlendirilir. Üzeri hindistan cevizi ile süslenir.

Kaynakça: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden

Görüntülenme Sayısı : 4609    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba