­ KIZARTMA (BAYRAM YEMEĞİ) | Kültür Portalı

Kızartma (Bayram Yemeği) - Kilis

• 1 su bardağı nohut
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartma Nasıl Yapılır

Et sıvı yağla birlikte bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Soğan küçük küçük doğranarak ete ilave edilir. Sararıncaya kadar kavrulur. Salçalar bir çay bardağı su ile sulandırılarak ete ilave edilir. Akşamdan ıslatılmış nohut, 6 su bardağı su ve tuz konur. Düdüklü tencerede et ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnmeye yakın 2 kaşık un ile ı kaşık yağ açık sarı renkte bir tavada kavrulur. Pişmeye yakın kaynayan yemek suyu ile ılıklaştırılır ve yemeğe ilave edilir. Birkaç taşım kaynatıp ateşten alınır. Servis yapılırken üzerine karabiber serpilir. Pirinç veya bulgur pilavı ile servis yapılır.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 668    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Aralık 2023 Pazartesi