­ SAKALA ÇARPAN ÇORBA | Kültür Portalı

Sakala Çarpan Çorba - Amasya

Sakala Çarpan Çorba Malzemeleri Nelerdir? 

• 1 su bardağı mercimek

• 1 yemek kaşığı un

• 1 su bardağı erişte

• 1 yemek kaşığı tereyağı

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 1 adet soğan

• Nane ve pul biber

Sakala Çarpan Çorba Nasıl Yapılır?

Yağda soğan kavrulur. Un katılarak karıştırılır. Nane, tuz ve pul biber konulur. Su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya önceden pişmiş mercimek ile erişteler ilave edilir. Sıcak servis yapılır.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1567    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi