­ AMASYA PATLICAN OTURTMA | Kültür Portalı

AMASYA PATLICAN OTURTMA - Amasya

• 4 adet orta boy patlıcan

• 3-4 adet domates

• 250 gr. kıyma

• 4-5 adet sivri biber

• 1 baş soğan

• Tuz ve karabiber

• 1 çay bardağı sıvı yağ

Patlıcanlar alacalı (dalgır) soyulur halka halka kesilir tuzlanır suyu alınıp kızartılır. Kıymadan yoğurularak köfte yapılır (halka patlıcan büyüklüğünde) yemek tenceresine bir patlıcan bir köfte olarak dizilir üzerine yağda kızartılmış sivri biber ve domates konularak kısık ateşte kendi halinde pişirilir. Servis yapılır.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Etli Sebze Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 2024    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi