Çiğdem Pilavı - Yozgat
Çiğdem Pilavı için Gerekli Malzemeler: (8-10 kişilik)
- 4 kase bulgur
- 1 kase tere yağı
- 8 kase tavuk suyu
- 1 kase çiğdem
Çiğdem Pilavı Yapılışı:
Tereyağı bir tavada eritilir. Bulgur, bu yağ ile biraz kavrulduktan sonra tavuk suyu ilave edilir. Piştikten sonra üzerine çiğdemin kök kısmı ve çiçeği ilave edilir. Dinlenmeye bırakılır.
Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden
Yozgat Geleneksel Mutfak
Çiğdem Pilavı
Görsel Sahibi: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Çiğdem Pilavı
Çiğdem Pilavı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
16317
Eklenme Tarihi :
28 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
02 Nisan 2020 Perşembe