­ ÇİĞDEM PİLAVI | Kültür Portalı

Çiğdem Pilavı - Yozgat

Çiğdem Pilavı

Çiğdem Pilavı için Gerekli malzemeler Nelerdir? (8-10 kişilik)

4 kase bulgur

1 kase tere yağı

8 kase tavuk suyu

1 kase çiğdem

Çiğdem Pilavı Nasıl Hazırlanır?

Tereyağı bir tavada eritilir. Bulgur, bu yağ ile biraz kavrulduktan sonra tavuk suyu ilave edilir. Piştikten sonra üzerine çiğdemin kök kısmı ve çiçeği ilave edilir. Dinlenmeye bırakılır.

Kaynakça: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden

Görüntülenme Sayısı : 3057    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba