­ ÇİĞDEM PİLAVI | Kültür Portalı

Çiğdem Pilavı - Yozgat

ÇİĞDEM PİLAVI : Malzemeler: (8-10 kişilik) 4 kase bulgur 1 kase tere yağı 8 kase tavuk suyu 1 kase çiğdem Yapılışı: Tereyağı bir tavada eritilir. Bulgur, bu yağ ile biraz kavrulduktan sonra tavuk suyu ilave edilir. Piştikten sonra üzerine çiğdemin kök kısmı ve çiçeği ilave edilir. Dinlenmeye bırakılır. Kaynakca: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden
Pilavlar-Makarnalar
Görüntülenme Sayısı : 2442    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 12 Temmuz 2017 Çarşamba