­ ALACATENE | Kültür Portalı

Alacatene - Uşak

Alacatene İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 kase yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1-2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 5 adet kuru biber
  • Acı pul biber
  • Tuz

Alacatene Yapılışı:

Doğranmış soğanlar yağda pembeleştirilir. Salça ilave edilip kavrulur. Önceden yıkanan mercimek ve bulgur tencereye eklenip salça ve soğanla birlikte bir süre kavrulur. Suyu ve tuzu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişmesine yakın kuru biberler eklenir. Servis yaparken üzerine acı pul biber dökülür.

Kaynak: Nazan DİKMEN

Uşak Geleneksel Mutfak

 

Görüntülenme Sayısı : 1998    Eklenme Tarihi : 23 Eylül 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Nisan 2020 Çarşamba