­ CEVİZLİ KEŞLİ YAYIM | Kültür Portalı

Cevizli Keşli Yayım - Karabük

Cevizli Keşli YayımTarifi

Cevizli Keşli Yayım İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 

-1,5 kg. ev yapımı yayım (erişte
-250 gr. ceviz içi 
-100 gr. keş 
-200-250 gr. tereyağı 
-yeterince tuz 

 

Cevizli Keşli Yayım Nasıl Yapılır?

Derince bir tencerede su kaynatılıp erişteler haşlanır.
Piştikten sonra suyu süzülüp tabağa alınır. Ceviz ve keşle servise hazırlanır. Bunu da üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Sıcak ikram edilir.
Görüntülenme Sayısı : 1058    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba