­ MANTI | Kültür Portalı

Mantı - Karaman

• 4 çorba kaşığı tarayağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 250 g yoğurt

Mantı Nasıl Yapılır

Un, su, 2 adet yumurta ve tuz bir kapta katı bir hamur halinde yoğrularak 1 saat dinlenmeye bırakılır. Bir saat sonra hamuru hafifçe unlayarak bıçak sırtı inceliğine gelinceye kadar hamuru açarak büyütmelidir. Sonra hamur 3'er cm'lik parçalara kesilir. Mantı içinin hazırlanışı ise kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz iyice yoğrulur. Önceden hazırlanan iç hamur parçalarına eşit olarak bölünür. Kare kesilmiş hamurun dört ucu da üst kısımda birleştirilip sıkılır. Hazırlanan mantılar yan yana tepsiye dizilir, fırına sürerek 25 dakika pişirilir. Sonra kaynayan 6 bardak suda, az kuvvetteki ateşte pişirilir. Hamurlar suyunu çekince tabağa alıp, sırasıyla kızdırılmış tereyağı, çırpılmış yoğurt ve sonra da az kızdırılmış ve içine kırmızı biber katılmış tereyağı dökülür.

Tarif Ülkü Karabacak.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 4217    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2023 Çarşamba