MALHITALI (MERCİMEKLİ) KÖFTE - Gaziantep
MALHITALI (MERCİMEKLİ) KÖFTE
Malzemeler
• 6 bardak kırmızı mercimek
• 1 bardak simit
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 yemek k. domates salçası
• 2 tane kuru soğan
• 1/2 bardak sıvı yağ
• 2 demet maydanoz
• 250 gr. yeşil soğan
• 250 gr. yeşil sarımsak
• tuz ve kırmızıbiber
• yeteri kadar su
Hazırlanışı
Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile
ocağa konur. İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye
bırakılır. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve ateşi kısılarak
simitle birlikte 2-3 dk. Kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır.
Kuru soğanlar incecik doğranır, yağda kızartılır, sonra altı kapatılır,
kırmızıbiber ilave edilir. Diğer taraftan sebzeler doğranır
bir tarafa konur. Pişirilen kırmızı mercimek, simit karışımı, el
girecek kadar soğuyunca 5 dk. yoğrulur. Yağ ve kızarmış soğanlar
bu harca katılarak karışana kadar tekrar yoğrulur. Daha
sonra maydanoz, soğan ve sarımsaklar katılır, küçük sıkmalar
şeklinde veya kaşıkla alınacak şekilde servis tabağına konur
ve servise sunulur.
Malhıtalı Köfte
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2324
Eklenme Tarihi :
13 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
03 Mart 2017 Cuma