­ MALHITALI (MERCİMEKLİ) KÖFTE | Kültür Portalı

MALHITALI (MERCİMEKLİ) KÖFTE - Gaziantep

MALHITALI (MERCİMEKLİ) KÖFTE Malzemeler • 6 bardak kırmızı mercimek • 1 bardak simit • 1 yemek kaşığı biber salçası • 1 yemek k. domates salçası • 2 tane kuru soğan • 1/2 bardak sıvı yağ • 2 demet maydanoz • 250 gr. yeşil soğan • 250 gr. yeşil sarımsak • tuz ve kırmızıbiber • yeteri kadar su Hazırlanışı Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile ocağa konur. İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve ateşi kısılarak simitle birlikte 2-3 dk. Kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Kuru soğanlar incecik doğranır, yağda kızartılır, sonra altı kapatılır, kırmızıbiber ilave edilir. Diğer taraftan sebzeler doğranır bir tarafa konur. Pişirilen kırmızı mercimek, simit karışımı, el girecek kadar soğuyunca 5 dk. yoğrulur. Yağ ve kızarmış soğanlar bu harca katılarak karışana kadar tekrar yoğrulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsaklar katılır, küçük sıkmalar şeklinde veya kaşıkla alınacak şekilde servis tabağına konur ve servise sunulur.
Görüntülenme Sayısı : 2608    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 03 Mart 2017 Cuma