­ LOKUR | Kültür Portalı

Lokur - Karaman

Lokur Tarifi

Lokur İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • 1 su bardağı tahin,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 150 gr. tereyağı,
  • 25 gr. maya,
  • yeterli miktarda un.

Lokur Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler karıştırılır ve sert bir hamur elde edilerek mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurumuzu birer cm. çubuklar yapılır ve kesilir. Hamurumuzu keserken döndererek kesmeliyiz ki lokurlar şekilli olsun, 180 derece sıcaklıktaki fırında kızartılır. Karaman'da hacılarımız hacıdan veya umreden geldiklerinde misafirlere hurma ile birlikte lokur ikram edilir.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 3154    Eklenme Tarihi : 16 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2019 Salı