­ ALACA ÇORBA | Kültür Portalı

Alaca Çorba - Gaziantep

Alaca Çorba İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 Su bardağı dövme (yarma) 
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek 
  • 1 Su bardağı nohut 
  • 4–5 Adet kuru soğan 
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası 
  • Kırmızı pul biber 
  • Sadeyağ 
  • 2–3 Adet kırmızıbiber 
  • Tarhın 
  • Tuz 

Alaca Çorba Yapılışı:

Daha önceden ıslatılan dövme ile nohut pişirilir. Soğanlar büyük halkalar halinde, kırmızı biberler ise irice doğranır. Dövme ile nohut biraz pişirildikten sonra önce mercimek sonra soğan ve kırmızı biberler ilave edilir. Arada bir karıştırılarak, çorba iyice özleşinceye kadar pişirilmeye devam edilir üzerine kırmızıbiber, tarhın ve sadeyağ ile yapılan sos konularak servis yapılır.

Kaynak: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Gaziantep Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1728    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Mart 2020 Pazartesi