­ KABURGA DOLMASI | Kültür Portalı

Kaburga Dolması - Mardin

Malzemeler: 1 çay bardağı sıvı yağ 500 gr kuşbaşı et 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tuz 1 adet limon 250 gr pirinç 100 gr badem 1 demet maydanoz Hazırlanışı: Kaburga iyice yıkanır. Sonra içi oyulur ve üç tarafı dikilir. Diğer yanda kuşbaşı kavrulur. Üzerine yıkanmış pirinç bırakılır. Etle birlikte çevrilir. Sonra 1 su bardağı su eklenip pişirilir. Ateşten alınıp karabiber, yeni bahar, tuz ilave edilir ve hazırlanan harç kaburganın içine doldurulup diğer yanı dikilir. Üzeri limon suyu ile ovulur. Tencerenin içinde kızartılır. Üzerine yarım örtecek şekilde su ilave edilir, tuz eklenir. Kısık ateşte en az 2-3 saat pişirilir. Sıcak suda kabukları soyulan bademler tavada kavrulduktan sonra üzerine bırakılır ve servise hazırlanır. Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 149-150 Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul

Görüntülenme Sayısı : 5024    Eklenme Tarihi : 07 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2018 Perşembe