­ KARIŞTIRMALI PİLAV | Kültür Portalı

Karıştırmalı Pilav - Adıyaman

Karıştırmalı Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • 1.5 kg bulgur (orta irilikte)
  • 500 gr. tereyağı
  • 2 kg doğranmış et (kavurma et)
  • 100 gr salça (domates salçası)
  • 100 gr pul biber
  • 50 gr baharat
  • Bir miktar  tuz

Karıştırmalı Pilav Nasıl Hazırlanır

Öncelikle et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine biraz salça eklenir, biber ve baharatın üzerine 1.5 litre su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra da üstüne bulgur eklenerek bir süre daha kaynatılarak suyunu çekmesi beklenir ve bir süre bekledikten sonra servis edilir.

Kaynak: Adıyaman Cemile yemek kitabı, Mehmet ÖNCÜ

 

Görüntülenme Sayısı : 1598    Eklenme Tarihi : 28 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2021 Pazartesi