­ SULU KÖFTE ( SULU KÖTTÜ) | Kültür Portalı

Sulu Köfte ( Sulu Köttü) - Afyonkarahisar

Malzemeler: 250 gr. dana kıyma 1 su bardağı düğü (ince bulgur) 1 orta boy soğan 1 adet yumurta Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı karbonat Hazırlanışı: Soğan rendelenir. Maydanoz ince ince kıyılır. Kıyma, düğü, yumurta, karbonat, maydanoz ve soğan karıştırılarak iyice yoğrulur. Daha sonra tuzu ve karabiberi eklenerek tekrar yoğrulur. Özleşen harç, misket büyüklüğünde toplar haline getirilir. Diğer tarafta yağda soğan ve salça kavrulur. Üzerine köftelerin üzerini örtmeye yetecek kadar su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca hazırlanan köfteler ilave edilir. Orta ateşte pişirilir.

Görüntülenme Sayısı : 1976    Eklenme Tarihi : 24 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba