­ AYRAN AŞI | Kültür Portalı

Ayran Aşı - Kars

MALZEMELER •1 adet soğan •1 bağ pazı •1 bağ dere otu •1 bağ maydanoz •1 kaşık kişniş •1.5 su bardağı kırık nohut •1.5 su bardağı mercimek •1 kase pirinç •1 kaşık sarı yağ Köftesi için: •200 gram kıyma •1 tatlı kaşığı karabiber YAPILIŞI: Doğranan soğanlar bir yemek kaşığı sarı yağ ile kavrulur. Kalın ve diri doğranan pazılar da soğanlara eklenerek kavrulur. 200 gram kıyma 1 tatlı kaşığı karabiber ile yoğurularak nohut büyüklüğünde köfteler yapılır. Tencereye konulan sıcak suda pirinç, kırık nohut ve mercimek pazı ve soğanlarla haşlanır. Haşlanan malzemeye kişniş, doğranan dereotu ve maydanoz eklenir. 600 gram yoğurt suyla karıştırılarak ayran haline getirilir. Haşlanmış malzemeler soğuduktan sonra kepçeyle hazırlanan ayrana eklenir ve sunum yapılacağı kaseye aktarılır. Soğuk ayran aşı sunuma hazırdır.

Görüntülenme Sayısı : 1330    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ekim 2017 Cuma