­ SOĞANLAMA | Kültür Portalı

Soğanlama - Isparta

Soğanlama İçin Gerekli Malzemeler: (4-6 Kişilik)              

  • 5-6 Adet Yumurta
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Demet Yeşil Soğan
  • Yarım Limon Suyu
  • 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz

Soğanlama Yapılışı:

Yumurtalar katı olarak pişirilip kabukları soyulur. Geniş bir kâse içine, küp şeklinde doğranır. Soğan ve maydanoz ayıklanıp yıkanarak başka bir kabın içine incecik doğranır. Tuzu, yağı ve limonu ilave edilerek iyice harmanlanıp yumurtaların üzerine dökülür. Yumurtaları dağıtmadan karıştırılarak servis yapılır.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1066    Eklenme Tarihi : 20 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Nisan 2020 Salı