­ BOLU USULÜ KARA KABAK TATLISI | Kültür Portalı

Bolu Usulü Kara Kabak Tatlısı - Bolu

Bolu Usulü Kara Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet orta boy kara kabak
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kase dövülmüş ceviz
  • Yarım çay bardağı su

Bolu Usulü Kara Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır

Kabağın içi boşaltılır, dış kabukları soyulmadan üçgen şeklinde iri iri doğranıp iç kısımları alta, kabukları üste gelecek şekilde tencereye dizilir. Üzerine toz şekeri ve suyu eklenerek, kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakılır. Pişince bir gece dinlenmeye bırakılır. Ertesi gün üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis yapılır.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 10040    Eklenme Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2022 Çarşamba