­ KÜTAHYA USULÜ KAVURMA | Kültür Portalı

Kütahya Usulü Kavurma - Kütahya

Malzemeleri; 1 kg dana eti , 3 çorba kaşığı tereyağı , 1 tatlı kaşığı tuz , 2 adet domates , 50 gr. Biber Hazırlanışı: kg dana eti kuşbaşı olarak doğranarak tencereye atılır. Suyu çekinceye kadar ocakta bırakılır. Suyunu çektikten sonra biraz yağ atılır ve tuz ilave edilir. Daha sonra 10 dakika bu vaziyette kısık ateşte bırakılır. Biberler doğranarak yemeğe ilave edilir ve 5 dakika pişirilir. Daha sonra domatesler kuşbaşı doğranarak ilave edilir ve 2 dakika daha kavrulur. Sunum; sıcak olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 2117    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Ekim 2017 Salı