­ BAZLAMA (BAZDIRMA, HAMURLU) | Kültür Portalı

Bazlama (Bazdırma, Hamurlu) - Isparta

MALZEMELER                    

10-12 Kişilik - Hazırlama Süresi: 1,5 saat - Pişirme Süresi: Üzeri Kızarana Kadar

- 1,5 kg Un

- Aldığı Kadar Su

- 3 Tatlı Kaşığı Kuru Maya

- 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

- Tuz

YAPILIŞI

Bir tencerede ılık suda maya ile şeker eritilir. Elenmiş un ve tuz ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde hamur iki misli oluncaya kadar mayalandırılır. Tekrar yoğrulur ve iki yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır.

Hafif unlanarak 1 cm kalınlığında açılır. İki örtü arasında hamurlar tekrar mayalandırılır. Sac veya tava çok az yağlanır ve ısıtılır. Hamurlar birer birer konulur, bazlamalar altı pişince ters çevrilir. Her iki taraf hafif pembeleşince sac üzerinden alınır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 803    Eklenme Tarihi : 28 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 28 Mart 2018 Çarşamba