­ SIĞIRDİLİ BORANİSİ | Kültür Portalı

Sığırdili Boranisi - Isparta

MALZEMELER                                                                                        

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 25 dakika                       

  • 1 kg Sığırdili Otu
  • 500 gr Ezilmiş Süzme Yoğurt
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Çorba Kaşığı Salça
  • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz

YAPILIŞI

Sığırdili otu yıkanıp haşlanır. Suyu sıkılıp top haline getirilerek bıçakla ince ince doğranır. Sıvı yağda hafif kavrulur. Sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. İstenirse üzerine tereyağında kavrulmuş salça gezdirilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1657    Eklenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe