Sığırdili Boranisi - Isparta
MALZEMELER
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 25 dakika
- 1 kg Sığırdili Otu
- 500 gr Ezilmiş Süzme Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çorba Kaşığı Salça
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- Tuz
YAPILIŞI
Sığırdili otu yıkanıp haşlanır. Suyu sıkılıp top haline getirilerek bıçakla ince ince doğranır. Sıvı yağda hafif kavrulur. Sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. İstenirse üzerine tereyağında kavrulmuş salça gezdirilerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sığırdili Boranisi
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1657
Eklenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe