­ GÖMME | Kültür Portalı

GÖMME - Elazığ

GÖMME MALZEMELER: Kepekli un Kıyma veya kavurma Ceviz Tereyağı 1 Kuru Soğan Bir miktar pul biber ve tuz HAZIRLANIŞI : Kepekli una bir miktar tuz ve su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Kavurma ayrı bir tencerede biraz kavrulur. Soğan küçük küçük doğranarak yine ayrı bir tencerede kavrulup biraz su ilave edilerek hafifçe pişirilir. Pul biber, tuz, hafif kızarmış soğan, kavurmaya eklenir. Bu arada ceviz havanda dövülür, fırın tepsisinin altı yağlanır ve daha önce hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak serilir. Üzerine hazırlanan kavurma, soğanlı harçtan yapılır. Harcın üzerine bir yufka daha serilip bu yufkanın üzerine ise dövülmüş ceviz serilir. Bir tabaka harçlı, bir tabaka ceviz olmak üzere 25-30 adet olacak şekilde hazırlanır. En üstteki yufka biraz kalınca açılır. Sonra üzeri hafifçe yağlanıp bıçakla ortadan ikiye bölünerek fırına sürülür. Altı ve üstü kızarınca fırından çıkartılıp en üsteki kalın yufka kaldırılır. Çatalla kazınarak tabağa koymadan tepsi içerisinde servis yapılır.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1719    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2017 Cuma