­ SAZAN DOLMASI (ÇAPAK DOLMASI) | Kültür Portalı

Sazan Dolması (Çapak Dolması) - Isparta

• Bir demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 3 adet orta boy domates

Sazan Dolması Nasıl Yapılır

Sazan balığının derisi tamamen soyulur, sırtındaki yüzgeç ve kanatları temizlenir. Salça, yağ ve baharatlardan oluşturulan sos balığın içine ve dışına tamamen sürülür. Balık 15 dakika beklemeye bırakılır. Yağ tencerede iyice kızartılır varsa balıktan çıkan havyar, yumurta sarısı rengini alıncaya kadar kızartılır, daha sonra baharatlar, bulgur veya pirinç, çam fıstığı ve kuşüzümü katılarak bir müddet kavrulur, su ilave edilir ve demlenmeye bırakılır. Hazırlanan bu karışım balığın içine iyice doldurulur ve balık iğne iplik yardımı ile dikilir. Fırında 2 saat pişirilir. Üzeri maydanoz, limon ve domatesle süslenerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 9664    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2023 Çarşamba