­ SARI BURMA (OKLAVA ÇEKMESİ) | Kültür Portalı

Sarı Burma (Oklava Çekmesi) - Isparta

MALZEMELER                                     

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 2 saat – Pişirme Süresi: 45 dakika

- 1 Su Bardağı Süt

- Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ

- 1 Çorba Kaşığı Sirke

- 1 Yumurta

- 1 Fiske Tuz

- Un

İç Malzemesi İçin:

- Ceviz

Şerbeti:

- 2,5 kg Toz Şeker

- 2 Litre Su

- Yarım Limon

Üzeri İçin:

- Sıvı Yağ

YAPILIŞI

Şeker ve su kaynatılarak şerbeti hazırlanır. Ocaktan alınmasına yakın içine limon suyu sıkılır.

Süt, yağ, sirke, yumurta ve tuz karıştırılarak içerisine aldığı kadar un eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan küçük bezeler yapılır ve yumuşak kalması için bir poşet arasına konulur.

Hazırlanan bezeler unlanarak tek tek yufka halinde ince bir şekilde açılır. Açılan her yufkanın içine dövülmüş ceviz döşenerek, oklavayla rulo halinde sarılır. Oklava arasından çekilmeden, her iki tarafından buruşturulur ve oklava çekilir. Tahta üzerinde 5 cm ya da isteğe göre daha küçük kesilerek tepiye dizilir.

Üzerine kepçe ile yağ dökülerek önceden ısıtılmış fırında veya mahalle fırınında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökülür. Şerbet içine alınca servis yapılır. 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2346    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı