­ UN HELVASI | Kültür Portalı

Un Helvası - Çankırı

Un Helvası Malzemeleri Nelerdir?

  • 1. 5 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ  
  • 1 paket margarin 
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su veya süt

Un Helvası Nasıl Yapılır?

Su ve şeker kaynatılır. Helvanın yapılacağı ayrı bir kapta margarin eritilir ve sıvı yağ ilave edilir. Üzerine un ilave edilerek yağda kavrulur. Miyanesi gelince (yağda kavrulan un pembeleşince) kaynatılmış şekerli su üzerine dökülür ve hızlı bir şekilde suyu çekilene kadar karıştırılır. Suyu çekilince helva servise hazırdır.

Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 1793    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Eylül 2019 Çarşamba