­ BARTIN GÖZLEMESİ | Kültür Portalı

Bartın Gözlemesi - Bartın

Bartın Gözlemesi Malzemeleri Nelerdir?

  • 750 g Un 
  • 250 g Su 
  • 25 g AyçiçekYağı 
  • 60 g Süt 
  • 15 g Fesleğen 
  • 5 g Tuz 

​Bartın Gözlemesi Nasıl Yapılır? 

Bütün malzemeleri karıştırarak ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurunuz ve hamuru dinlendirmeye bırakınız. 20 dakika dinlendirdikten sonra hamurun ortasına bir delik açınız, sıvı yağını döktükten sonra yoğurmaya devam ettikten sonra yoğurmaya devam ediniz. Tekrar dinlenmeye bırakınız.( 20 dk) Hamuru 3-4 parçaya bölerek oklavayla açınız. Oklavanın yapışmaması için un kullanınız. Sacın üzerinde çevirmek suretiyle pişiriniz. Süt, sıvı yağ ve ince doğranmış fesleğenler ile hazırladığınız sosu hamurlar piştikten sonra üzerine fırçayla sürerek servis ediniz. 

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1278    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi