­ SAC ARASI | Kültür Portalı

Sac Arası - Isparta

MALZEMELER

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 20 dakika – Pişirme Süresi: 40 dakika                             

- 4 Su Bardağı Mısır Unu

- 2 Su Bardağı Buğday Unu

- 2 Paket Kabartma Tozu

- 1 Çay Kaşığı Tuz

- Aldığı Kadar Su

- 1 Kase Ezilmiş Haşhaş

- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ

YAPILIŞI

Mısır unu geniş bir kap içine elenir. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz katılarak ılık suyla yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirilir. 20 dakika dinlendirilen hamur, yağlanmış bir tepsi üzerinde elle açılıp, üzerine yağ ile karıştırılmış ezilmiş haşhaş sürülür. Aynı şekilde üç veya dört kat hamur döşendikten sonra üzerine yumurta sürülerek fırında pişirilip, dilimlenerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 462    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı