­ KÜL ÇÖREĞİ | Kültür Portalı

Kül Çöreği - Ankara

MALZEMELER Hamuru: 1 kilogram un Aldığı kadar su Tuz İçi: 2 su bardağı ceviz içi ya da peynir YAPILIŞI Un, su ve tuz ile hamur hazırlanır, 30 cm çapında 1 cm kalınlığında yufkalar açılır, 4-5 adet hamur kat kat üst üste konur. Arzu edilirse bu katların arasına ceviz içi ya da peynir konulur. Kenarları hava almayacak şekilde büyük somun ekmeği şekline getirilir. Ocakta alt ve üstü yapraklarla koparılıp sıcak meşe külüne gömülür. Külün üstünde kor olan meşe kömürü konularak pişmeye bırakılır. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Hamur İşi ve Börekler

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 2605    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Temmuz 2017 Çarşamba