­ DOMATESLİ LAHANA DOLMASI KIRKÇİKLİ KELEM DOLMASI | Kültür Portalı

Domatesli Lahana Dolması Kırkçikli Kelem Dolması - Muş

Kırkçikli Kelem Dolması Tarifi

Malzemesi :( 5 kişilik)

  1. 1 Büyük baş lahana
  2. 500 gr yağlı kıyma
  3. 400 gr ince bulgur
  4. 1 yemek kaşığı reyhan
  5. 1 tatlı kaşığı pulbiber
  6. 1 yemek kaşığı tuz

Salata harcı :

  1. 1 kg domates
  2. 300 gr yeşil biber
  3. İki büyük baş soğan
  4. 1 tatlı kaşığı reyhan,pulbiber,karabiber,
  5. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  6. Tuz ve lahana sapları

Kırkçikli Kelem Dolması Nasıl Yapılır:

Lahanalar haşlanır bulgur, kıyma, tuzla  güzelce yoğrulur. Yavaş yavaş su ilave edilerek kıvama gelinceye kadar yoğrulur. Serçe parmağı büyüklüğünde  (kalınlığında)  küçük küçük sarılır. Tencerenin 4 parmak genişliğinde dolacak kadar doldurulur. Salata malzemeleri çoban salatası şeklinde doğranıp, baharatları eklenir, sarmalara kat kat ilave edilir ve pişirilmeye bırakılır. Dolmalar piştikten sonra zevke göre tere yağı veya pulbiberli yağ ve yoğurt eklenerek servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 2664    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 09 Mart 2020 Pazartesi