­ PATATES ÇORBASI | Kültür Portalı

Patates Çorbası - Isparta

MALZEMELER                                                          

4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika       

  • 4 Adet Patates

  • 1 Kâse Ezilmiş Süzme Yoğurt

  • 2 Çorba Kaşığı Kızartılmış Kaymak Yağı

  • Karabiber

  • Kırmızı Pul Biber

  • Tuz

  • 5 Su Bardağı Su

YAPILIŞI

Patatesler soyularak küp küp doğranır. Tencerede haşlanarak tuzu eklenir ve ocağın altı kapatılır. Ilıyınca ezilmiş yoğurt ve kızartılmış kaymak yağı eklenerek karıştırılır. Üzerine isteğe göre karabiber ve kırmızı pul biber eklenerek ılık servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 561    Eklenme Tarihi : 16 Temmuz 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2018 Cuma