­ MAYALI EKMEK | Kültür Portalı

Mayalı Ekmek - Isparta

MALZEMELER                  

10-12 Kişilik - Hazırlama Süresi: 1,5 saat - Pişirme Süresi: Üzeri Kızarana Kadar

- 1,5 kg Un

- Aldığı Kadar Su

- 3 Tatlı Kaşığı Kuru Maya

- Tuz

YAPILIŞI

Geniş bir kap içerisine un elenir. Üzerine tuz, maya ve ılık su eklenerek kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde yoğrulur ve mayalanması için dinlenmeye bırakılır.

Hamurun kabarması mayalanmış olduğunu gösterir. Kabaran hamur bezelere ayrılıp temiz bir hamur bezinin üzerine konulur ve üzeri örtülerek 3-5 dakika daha dinlendirilir.     

Bezeler kabarınca hamur tahtası üzerinde elle tek tek yuvarlak şekilde açılarak ortası parmakla delinir. Susam eklenir ve elle sulanır. Fırıncı tarafından elde biraz daha açılarak fırına sürülür.

Pişen ekmekler, hamur olmaması için temiz hamur bezi üzerine serilerek soğutulur.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 273    Eklenme Tarihi : 28 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 28 Mart 2018 Çarşamba