­ KALBURA BASTI | Kültür Portalı

Kalbura Bastı - Amasya

Amasya'da kalbura bastı tatlısına "Halbur tatlısı" da denilmektedir.

Kalbura Bastı Malzemeleri Nelerdir? 

• 200 gr tereyağı

• 2 yumurta

• 1 tutam tuz

• 2 kaşık yoğurt

• 1 su bardağı ceviz

• 1 paket kabartma tozu

• 1 paket vanilya

Şerbet için:

• 1,5 kg. toz şeker

• 1 litre su

• Yarım limon suyu

Kalbura Bastı Nasıl Yapılır?

Şurubun hazırlanışı: Unun ortası havuz yapılır. Yağ, yumurta, tuz, yoğurt, vanilya ilave edilip yoğrulur. Hamur kulak memesi yumuşaklığına getirilir. Yumurta büyüklüğünde hamur alınır, arasına ceviz konularak, kalbur arkasında elle döndürülerek şekil verilir. 150 derecede 30-35 dk pişirilir. Piştikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 2174    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi