­ KABUNE | Kültür Portalı

Kabune - Isparta

Kabune Malzemleri Nelerdir? ( 6-8 Kişilik )                                                          

  • 1 Su Bardağı Islatılmış Dolgun Pirinç
  • 1,5 Su Bardağı Et Suyu

  • 1 Adet Tatlı Kuru Soğan

  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut

  • 1 Kase Haşlanıp Didilmiş Kaburga Eti

  • Tuz

  • Karabiber

  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Kabune Nasıl Hazırlanır?

Tatlı soğan halka halka doğranıp karabiber ve tuz ile ovularak bakır bir kazanın altına konulur. Üzerine haşlanmış nohut ilave edilir. Nohudun üzerine önceden hazırlanan, haşlanmış didilmiş kuzu etleri döşenir. Bunun üzerine önceden ıslatılan dolgun pirinç dökülerek, üzerine et suyu ilave edilir ve yüksek ateşte 15 dakika kadar pişirilir. Suyunu çekmiş ve pişmiş olan pirinci ocaktan indirmeden önce üzerine kızartılan tereyağı dökülür. Daha sonra ocaktan indirilerek dinlendirmeye alınır. Geniş bir servis tepsisine tencere ters çevrilerek boşaltılır. Et ve nohut üste gelecek şekilde karabiber dökülerek servis yapılır.  

Pişirme Süresi: 20-25 dakika 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 601    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2019 Salı