­ YOĞUTLU YAPRAK SARMASI | Kültür Portalı

Yoğutlu Yaprak Sarması - Van

Malzemeler:

- Kıyma

- Pirinç

- Yağ

- Soğan

- Salça

- Tuz

- Karabiber, pul biber

- Üzüm yaprağı

- Sarımsak ve süzme yoğurt

Yapılışı: Yapraklar çöpleri kesilerek sarmaya hazırlanır. Kıyma, pirinç, yağ, soğan, salça, tuz, karabiber, pul biber karışımı ile harç yapılır, bu harçtan yaprakların içine bırakılarak sarılır, çömlekte pişirilir. Servis yapıldığında üzerine sarımsaklı süzme yoğurt ile kendi yağından bırakılır.                                                                                                                                 

Van da yapılan yaprak sarmasını diğer bölgelerden ayıran özelliği çömlekte pişirilmesi ve sarımsaklı yoğurtla yenmesidir.

Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III  Halk Kültürü II, Sayfa:228

Etli Sebze Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1026    Eklenme Tarihi : 22 Haziran 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2018 Cuma