­ İNCİR TATLISI | Kültür Portalı

İncir Tatlısı - Isparta

MALZEMELER                                                          

10-12 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 45 dakika

- 30 Adet Kuru İncir

- Ceviz İçi

İçi için:

- 1 Çay Bardağı Toz Şeker

- 2,5 Litre Süt

- Yarım Çay Bardağı Yoğurt Suyu veya Yarım Limon Suyu

Şerbeti için:

- 1,5 Su Bardağı Toz Şeker

- 1,5 Su Bardağı Su

YAPILIŞI

Süt tencereye konularak pişirilir. Kaynamaya başlayınca içine yoğurt suyu katılarak kaynatmaya devam ederek kestirilir. Ateşten alınarak soğutulan süt, süzgece dökülüp süzdürülerek kesmik elde edilir. Kesmik geniş bir kâsenin içine konularak, içine bir çay bardağı şeker eklenip karıştırılarak hazır hale getirilir. Kuru incirler yıkanır. Sıcak suyla ıslatılarak yumuşaması sağlanır. İncirlerin sap kısımları kesildikten sonra içleri kesmikle doldurulur. Doldurulan incirler tepsiye dizilerek üzerlerine önceden hazırlanmış şerbet dökülür ve hafif ateşte 5-10 dakika kaynatılır. İncirlerin üzerine ceviz içi konularak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 723    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2018 Cuma