­ ETLİ PANCAR (KARALAHANA) SARMASI | Kültür Portalı

Etli Pancar (Karalahana) Sarması - Giresun

MALZEMELER:

2 demet karalahana, 1/2 kg. kıyma, 1.5 su bardağı pirinç, yarım demet maydonoz, 1-2 adet soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz ve su.

HAZIRLANIŞI: Karalahanalar yıkanır, sapları koparılır ve haşlanır. Soğumaya bırakılır. Pirinçler yıkanır, soğanlar ince ince doğranır ve kıyma, maydanoz ile tuz ilave edilerek yoğrulur. Pancarlar yaprakları büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölünür, hazırlamış olduğumuz karışımdan bir miktar konularak sarılır. Sarmalar tencereye dizilir. Üzerine sulandırılmış salça, tuz ve sıcak su konularak pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Et yerine pirinçli iç hazırlanarak zeytinyağlı olarak da yapılabilir.

Afiyet Olsun.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 1407    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2018 Cuma