­ ELMA CİPSİ | Kültür Portalı

Elma Cipsi - Isparta

MALZEMELER                                                                       

4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 2 – 2,5 saat                                                              

- 2 adet elma

- Yarım limon

- Tarçın

YAPILIŞI

Elmalar incecik dilimlenir. Kararmaması için üzerlerine 1-2 damla limon suyu damlatılarak iyice yayılır. Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir ve üzerine tarçın serpilir. 100 dereceye ayarlanmış fırında 2 – 2,5 saat tutulur.

Özellikle diyabet hastaları için ara öğünlerde kullanılan atıştırmalık bir besin çeşididir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Çerez ve Yemişler
Görüntülenme Sayısı : 692    Eklenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı