­ TAVUK GÖVEÇ | Kültür Portalı

Tavuk Göveç - Denizli

"Tavuk Güveç" olarak bilinen Tavuk Göveç için 4 kişilik malzeme listesi ve hazırlanışı ile ilgili bilgiler aşağıdadır. "Göveç" sözcüğü, Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü'nde güveç kelimesi ile aynı "içinde yemek pişirilen toprak kap" anlamına sahip olup, Denizli Çal ilçesinde kullanılmaktadır.
 
Tavuk Göveç  Malzemeleri Nelerdir?
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet patates
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 100 gr sıvı yağ

Tavuk Göveç  Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeler doğranarak gövece konur. Diğer tarafta salça ve yağ kavrulur. Gövecin içindeki malzemelerin üzerine dökülür. Fırın veya ocakta düşük ateşte pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Metin MEMECİ Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 1697    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Mayıs 2019 Cuma