­ HAŞHAŞLI GEVREK | Kültür Portalı

Haşhaşlı Gevrek - Isparta

MALZEMELER                                     

4 Kişilik – Hazırlama Süresi: 15 dakika – Pişirme Süresi: 10 dakika

- 1 kg Un

- Aldığı Kadar Su

- Tuz

- Aldığı Kadar Haşhaş

YAPILIŞI

Un, su ve tuz ile yufkalık hamur yoğrulur. Bezelere ayrılarak dinlendirilir. Her bir bezenin içine 1 avuç haşhaş ilave edilerek yoğrulur. Yufkadan biraz kalın şekilde açılan hamur, pişirilmek üzere sacın üzerine konulur. Üzerine haşhaş serpilir, gevrek bir şekilde pişince alınır. Soğuyunca parça parça koparılarak yenilir.  

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1244    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı