­ TAVUKLU BÖREK | Kültür Portalı

Tavuklu Börek - Denizli

MALZEMELER: • 1 adet soğan • 4 adet Yufka • 1 adet tavuk • Yarım bağ maydanoz • 1 bardak yoğurt • Yarım bardak yağ • 1 bardak süt

 

HAZIRLANIŞI: Tavuk haşlanır ve liflere ayrılır. Soğan ince ince doğranır ve yağ, süt, yoğurt ile karıştırılır. Hazırlanan karışım yufkalar arasına serilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Nimet AVSİNDİRİN Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1056    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Kasım 2017 Pazartesi