­ PÜRPÜRÜM KAVURMASI | Kültür Portalı

Pürpürüm Kavurması - Tokat

Pürpürüm Kavurması Nasıl Hazırlanır?

  • 1 kg pürpürüm
  • 1 yumurta
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 baş soğan
  • 1 tatlı kaşığı çemen
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Pürpürüm Kavurması Nasıl Hazırlanır?

Pürpürüm ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Tencerede kızdırılmış yağda soğanlar çemenle birlikte kavrulur. Pürpürüm ve bulgur tencereye konularak rengi değişene kadar ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra baharatlar ve tuz konularak karışılır. Yumurtalar çırpılarak üzerinden gezdirilir.

Kaynak : İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 940    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Ocak 2020 Perşembe