­ HAŞHAŞ HELVASI | Kültür Portalı

Haşhaş Helvası - Isparta

MALZEMELER                                                                                

10-12 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika

- 500 gr Ezilmiş Haşhaş

- 3 Çorba Kaşığı Tereyağı

- 1 Litre Pekmez

- 2 veya 3 Çorba Kaşığı Un

YAPILIŞI

Bir tavada ısıtılan yağın üzerine pekmez dökülerek kaynatılır. Kaynamakta olan pekmezin içine haşhaş ve un ilave edilerek tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. İyice koyulaşıp katı kıvama gelince ocaktan alınarak karıştırılmaya devam edilir. İsteğe göre sıcak veya soğuk olarak yenilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 1839    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi