­ TİRİT | Kültür Portalı

TİRİT - Bartın

Tirit Malzemeleri Nelerdir? 

  • 2 adet kuru yufka
  • 1,5 lt tavuk suyu
  • Yarım kg tavuk ciğer
  • i 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Pul Biber

Tirit Nasıl Yapılır?

Parçalara ayrılan yufkalar kaynayan tavuk suyunun içine atılır ve bir arada toplanır. Tabağa alınan yufkanın üzerine, ayrı bir kapta sıvıyağda kavrulup pul biber ile harmanlanan tavuk ciğeri dökülür.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 2443    Eklenme Tarihi : 07 Kasım 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi