­ GÜLLAÇ | Kültür Portalı

Güllaç - Isparta

MALZEMELER                                      

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 1,5 saat – Pişirme Süresi: 20 dakika

- 1 Paket Güllaç

- 2 Litre Süt

- 3 Su Bardağı Toz Şeker

 Kesmik İçin:

- 5 Litre Süt

- 2 Çorba Kaşığı Yoğurt Suyu

YAPILIŞI

Kesmiği hazırlamak için 5 litre süt kaynatılır. Sütün içine limon suyu ve yoğurt suyu ilave edilir. Kaynamış süte limon sıkıldığı anda süt kesilecektir (yani, bir kısmı katı, bir kısmı da sıvı olacaktır). Bu karışım tel süzgece dökülür. En az 1 saat burada bekletilip, suyunun iyice süzülmesi beklenir. Suyu süzülen kesmik bir kâseye konulup, içine 6 çorba kaşığı şekeri eklenir. Kesmikle şeker iyice karıştırılır. Her bir güllaç yaprağı makasla üçgen şeklinde sekiz parçaya kesilir. Bir tepsinin içinde ılık süt ile ıslatılır. Temiz bir bez üzerine alınarak üzerine kesmik konulur. Sigara böreği gibi sarılır, bir tepsiye yerleştirilir. 2 litre süt ve 3 su bardağı toz şeker ile hazırlanan şerbetin bir kısmı üzerine dökülür. Ocak üzerinde tepsiyi çevirerek 15-20 dakika hafif ateşte pişirilir. Ocaktan alınır, kalan şerbet üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 854    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2018 Cuma