­ CAĞ KEBABI | Kültür Portalı

Cağ Kebabı - Erzurum

Cağ Kebabı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 bütün kuzu budu
  • 1.5 kilo soğan
  • İnceltilmiş kaya tuzu ve karabiber

Cağ Kebap Yapılışı:

Cağ kebap adını bu iş için özel olarak yapılmış ve “cağ” denen şişlerden alır. Kebabın yapımı için önce etler boylamasına kesilerek kemiklerinden sıyrılır. Sonra şişe takılacak boyutlara getirilir, tuzlanarak dinlenmeye bırakılır. Ayrı bir yerde soğan ince ince doğranır, karabiber ve tuzla iyice yoğurulur. Bu harçla etler terbiye edilir, en azından bir saat bekletilir. Terbiye işlemi bittikten sonra etler şişe dizilir ve kömür ateşinin karşısında çevirerek pişirilir. Kebap, cağlarla ya da buradan bıçak yardımı ile çıkarılarak servis edilir. Kebabın yanında mevsimine göre kuru soğan ya da domates, biber yer alır ancak lavaş cağ kebabının olmazsa olmazıdır.

Kaynak: Anadolu Yemek Sanatı Kitabı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları:3585 Mayıs 2018 - Ankara

Erzurum Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 6975    Eklenme Tarihi : 25 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Nisan 2020 Çarşamba