­ GÜL REÇELİ | Kültür Portalı

Gül Reçeli - Isparta

MALZEMELER                                                               

Hazırlama Süresi: 3 Gün - Pişirme Süresi: 30 Dakika                                        

- Yarım kg Gül Yaprağı

- 2,5 kg Toz Şeker

- Yarım Litre Su

YAPILIŞI

Önce gül yapraklarının beyaz kısmı kesilerek ayrılır, kalan pembe yapraklar 1,5 kg toz şekerle, 1 sıra gül yaprağı, bir sıra şeker olmak üzere bir kâseye istif edilir ve üstü kapatılır.

Beyaz yapraklar başka kâseye alınır, üzerlerine kaynar su dökülür ve hemen ıslak bir bezle üzeri kapatılır.

2 gün sonra pembe yaprakların olduğu kâse açılır ve hamur gibi yoğrularak tekrar üzeri örtülür.

1 gün sonra beyaz yaprak bölümünün suyu süzülür ve bu suyla 1 kg şeker kestirilir. Hepsi birden yoğrulan yaprakların üzerine konup kaynatılır. Köpükleri sürekli alınarak kıvamına gelince ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Renk vermesi için şalgam kaynatılarak suyundan bir miktar konabilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1466    Eklenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı