­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Afyonkarahisar

Malzemeler: 2 su bardağı göce ( dövme, aşurelik buğday) Yarım su bardağı nohut 1 kg. kemikli parça et ( gün görmez dana döşü) 1-2 parça ilikli kemik 1 yemek kaşığı tereyağı 6 su bardağı su 3 tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 adet limon Kaymak Hazırlanışı: Ayıklanıp temizlenmiş buğday ve nohut ıslatılır. Ertsi gün parça et ve ıslatılan malzeme çömleğe konup tuz ilave edilerek akşamdan mahalle fırınına konur. Sabah erkenden fırından alınır. Etin kemikleri ayrılır ve etler lif lif olup taneler ezilinceye kadar büyük bir tahta kaşıkla dövülür. Dövülürken kaymak ilave edilir. Diğer tarafta kızdırılan tereyağına kırmızı biber ve karabiber eklenerek sos hazırlanır. Servis tabağına alınan keşkeğin üzerine, yağını alması için limon sıkılır. Hazırlanan sos üzerine dökülerek servis edilir.
Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1657    Eklenme Tarihi : 27 Mayıs 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba