­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Afyonkarahisar

• Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 adet limon

Keşkek Nasıl Yapılır

Kaymak Hazırlanışı: Ayıklanıp temizlenmiş buğday ve nohut ıslatılır. Ertesi gün parça et ve ıslatılan malzeme çömleğe konup tuz ilave edilerek akşamdan mahalle fırınına konur. Sabah erkenden fırından alınır. Etin kemikleri ayrılır ve etler lif lif olup taneler ezilinceye kadar büyük bir tahta kaşıkla dövülür. Dövülürken kaymak ilave edilir. Diğer tarafta kızdırılan tereyağına kırmızı biber ve karabiber eklenerek sos hazırlanır. Servis tabağına alınan keşkeğin üzerine, yağını alması için limon sıkılır. Hazırlanan sos üzerine dökülerek servis edilir.

Kaynak:  Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri,  Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları,  Ankara 2018

Görüntülenme Sayısı : 27144    Eklenme Tarihi : 27 Mayıs 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba