­ KİRAZ REÇELİ | Kültür Portalı

Kiraz Reçeli - Isparta

• 1 kg kiraz
  • 1 kg toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Kirazlar yıkanıp çekirdekleri çıkarılır. Tencereye alınarak üzerine şeker ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak, birkaç saat bu şekilde dinlendirilir. Şeker iyice eridiğinde ocağa alınır, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişme sırasında oluşan köpükleri alınır. Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyu eklenir. Kıvamına gelince ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır ve kavanozlara doldurulur.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2139    Eklenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 04 Temmuz 2023 Salı