­ KİRAZ REÇELİ | Kültür Portalı

Kiraz Reçeli - Isparta

MALZEMELER                                                                                                         

Hazırlama Süresi: 60 dakika                                                                                                

- 1 kg Kiraz

- 1 kg Toz Şeker

- 1 Çay Kaşığı Limon Suyu

YAPILIŞI

Kirazlar yıkanıp çekirdekleri çıkarılır. Tencereye alınarak üzerine şeker ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak, birkaç saat bu şekilde dinlendirilir. Şeker iyice eridiğinde ocağa alınır, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişme sırasında oluşan köpükleri alınır. Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyu eklenir. Kıvamına gelince ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır ve kavanozlara doldurulur.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 1074    Eklenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı